aug 26, 2015 Geen categorie

Hier in Afrika zie je vaak veel van alles. Zoals hier in Walvis Bay, waar de flamingo’s zich hebben gesetteld. Walvis Bay is de handelstad van Namibië. Vanaf daar wordt er verscheept naar andere gebieden in Afrika. Het is een erg rijke stad waar je voornamelijk luxe villa woningen tegen komt. Ook wordt er druk gebouwd aan een groot winkelcentrum.

Flamingo4m kopie

De meeste exemplaren stonden zoals bovenstaande foto bij elkaar. Ik ga altijd op zoek naar de rust dus dan kom je uit bij een enkel exemplaar.

Flamingo8m kopie

Zoals dit beestje dat rustig in het water staat te happen. Niet het meest roze exemplaar dat er te vinden was, maar wel de enige die alleen stond te vissen.

Flamingo7m kopie

Hetzelfde geldt voor de zeehonden bij Cape Cross. Honderden al dan niet duizenden exemplaren leven hier op het strand vlakbij de ooit Duits gekoloniseerde plaats Lüderitz. Zeehond15m kopie

De beestjes zien er schattig uit, maar je moet je even inbeelden of inruiken dat je op een strand staat, met de geur van duizenden rottende vissen en een hoop smerige geluiden.

Zeehond13m kopie

Zegt de een tegen de ander: ‘He Harry, moet je ruiken, ik heb mijn tanden al heel mijn leven niet gepoetst en ik lig hier ook al tijden te rotten op het strand. Ruikt goed hé?’ Nou nee. Ga je maar even fatsoeneren.

Zeehond3m kopie

Natuurlijk ben ik goed in overdrijven, maar het kost best veel moeite om je te blijven concentreren met overal zo’n vieze lucht. De geur is zelfs in onze kleding gaan zitten, dus we hebben de hele dag mogen genieten van de zeehonden.

Zeehond11m kopie

Genoeg gepraat over de vieze zeehonden. Vanaf nu volgen de grote dieren! Olifanten, giraffen, zebra’s, neushoorns, alles komt aan bod. Tot later!

Zeehond5m kopie

0