dec 13, 2015 Geen categorie

Pad kopie

Wees hartelijk welkom in alweer mijn een-na-laatste verslag van mijn reis door Afrika. Neem het pad en volg mij door de Victoria Falls in Zimbabwe.

Waterval1 kopie

Waar komt het water vandaan? Uit de Zambezi rivier tussen Zambia en Zimbabwe. Als je aan de kant van Zambia de watervallen bezoekt, zie je geen watervallen, maar de rivier. Je kunt ze wel horen, maar niet zien haha! De kant van Zimbabwe heeft het geluk, want daar komt al het water naar beneden. Per minuut valt er ruim 500 miljoen liter water over de rotswand, wat voor enorm veel spetters zorgt. Dus aan de linker kant, waar de watervallen beginnen kun je haast niks zien door de vele nevel. Je wordt ook helemaal nat als je er te lang blijft staan.

Waterval2 kopie

Dus snel weer verder. We zijn begonnen bij watervalstop 1. van de 26. Elke stop is afgezet met hekken voor eigen veiligheid. Als je naar beneden valt, ben je natuurlijk niet blij. Maar nu met de hekken ook niet, want ik kan niet zoveel spannende composities maken, gelukkig heb ik 25 mogelijkheden waar vast wel iets tussen moet zitten.

Bloemenberg kopie

Door de vochtigheid heeft de natuur zijn vrije gang. Prachtige flora en fauna kom je hier tegen, zoals deze mooie paarse bloemetjes op de rotsen. De stenen aan de overkant zorgen voor een krachtig effect.

Planten2 kopie

De rotswand is gigantisch lang, maar niet overal stroomt er water naar beneden. Enkel op de stoppunten zijn er watervallen te zien. Op de vorige foto helaas niet, maar op deze dan weer wel. Het geeft een dreigend effect zo beneden.
Waterval4 kopie

Kies je voor een compacte foto of neem je de hele baan van de waterval? Ik vond beiden wel interessant. Het bovenste deel met de bomen en een stukje van de waterval.
Waterval3 kopie

Maar op deze foto zie je de gehele baan (bijna). Wat ook erg indrukwekkend is. Gelukkig hoef je met digitale fotografie geen keuzes te maken, ik maak ze gewoon allebei voor hetzelfde geld!

De grootste watervallen van Afrika, werkelijk prachtig, maar beeld je in dat je met honderden andere mensen staat die allemaal een foto van dit natuurspel willen maken. Dus je kan niet rustig genieten, want de mensen staan soms te dringen (vooral hele groepen families die groepsfoto’s willen maken).

Dit was alweer mijn een-na-laatste reisverslag. Ik heb de meest spectaculaire foto’s voor het laatst bewaard: mijn bezoek aan national park Chobe in Botswana. Tot de volgende keer: Hakuna Matata.

0