aug 26, 2015 Geen categorie

De 2e dag in Sesriem stonden we om 5 uur op om richting Dune 45 te gaan. Dune 45 is een plek met hoge duinen die op 45 kilometer afstand ligt van de camping (er is er maar een midden in de duinen).

Boom3m kopie

We vertrokken juist in de vroege ochtend omdat het dan nog fris zou zijn om de duin te beklimmen. Zouden we het in de middag hebben gedaan, was het veel te heet om door het mulle zand te klimmen.

Duin3m kopie

De zonsondergang zelf was de moeite niet waard, maar je kreeg wel een prachtige gloed over de duinen.

Duin5m kopie

Dit was de weg die we afgelegd hebben. Van rechtsonder tot het bovenste puntje waar je nog mensen ziet lopen. Vooral het eerste stuk is zwaar, recht omhoog door het mulle zand waarin je steeds wegzakt. Een pittige wandeling zo op de vroege ochtend.

Landschap3m kopie

Nadat iedereen heel de duin was afgestormd via de zijkant, gingen we verder naar de Deadvlei. Ooit was dit stuk gevuld met water, maar door de jaren heen is alles verdampt.

Landschap4m kopie

Na een lange rit in de truck kwamen we aan bij de Cheetah Farm. Zo heet de campingplek. Voor zonsondergang werden we opgehaald door een safaritruck om richting een gebied te gaan waar 6 cheetahs rondlopen.

Cheeta1m kopie

Toen we na lang zoeken 2 cheetahs tegenkwamen, was ik zwaar teleurgesteld door de halsbanden. Erg mooie poesjes, maar die halsbanden hebben het voor mij verpest.

Cheeta8m kopie

Met een dubbel gevoel keek ik naar de beesten. De moeder was afgeschoten door een boer, waardoor de kleintjes hulpeloos achterbleven. Een man besloot om de cheetahs opvang te geven en heeft een gebied van 10.000 km afgezet waar de kleine katten veilig konden opgroeien, want zonder moeder zouden ze het nooit in het wild gered hebben.

Cheeta6m kopie

Dus het is toch wel mooi dat ze op deze manier kunnen overleven. De gids vertelde dat de cheetahs nooit meer vrijgelaten worden, omdat ze niet kunnen overleven in het wild. Ze moeten wel zelf jagen in het gebied waar ze voornamelijk voor kleine prooien gaan zoals vogels, eekhoorns en soms een gemsbok. In de vrije natuur zouden ze een gevecht met een groter beest niet kunnen winnen.
Cheeta5m kopieOndanks de teleurstelling van de halsband, zit er dus toch nog een mooie gedachte achter de cheetah farm.

Poes2m kopie

Terug op de camping kwam ik dit lieve poesje tegen, gelukkig had deze geen halsband om. Helaas mag ik de katten en honden hier niet aaien vanwege kans op ziekte. Ik kan niet wachten om mijn poesjes thuis weer flink te knuffelen.

 

0