Over Dexter

Wie is Dexter Reijsmeijer?

Wie is Dexter Reijsmeijer?

Al vanaf zijn kinderjaren is Dexter bezig met fotografie. Toentertijd natuurlijk niet met de materialen die hij nu gebruikt, maar met simpele analoge camera’s waarvan de rolletjes nog ontwikkeld moesten worden. Later werd het een digitale compact camera om mee te oefenen en de beelden had je direct op de computer. Het oog voor detail was toen al duidelijk zichtbaar. Op feestjes stond Dexter paraat met zijn camera en legde toen al alles tot in detail vast.

In zijn tienerjaren maakte Dexter kennis met zijn eerste spiegelreflexcamera. Omdat hij een groot liefhebber is van muziek en entertainment stuurde hij diverse festivals en evenementen het verzoek om een fotopas. Na vele afwijzingen was daar eindelijk het moment om zijn eerste festival vast te leggen! Dit verliep voor Dexter zo goed, dat hij de gehele zomervakantie van dat jaar vele festivals en evenementen heeft mogen fotograferen. Zonder enig ervaring kreeg hij betaalde aanvragen om complete sfeerverslagen te maken van evenementen. Daar is het fotograferen officieel mee begonnen voor Dexter.

Hoewel hij zich in het begin enkel richtte op concertfotografie en artiestenfotografie moest hij voor de sfeerverslagen heel hard aan de slag om ook mooie portretten van de bezoekers te kunnen maken en overige sfeervolle foto’s.

Je kunt fotografie verdelen in vier factoren, namelijk: het juiste materiaal, de juiste omstandigheden, de juiste kennis en het juiste gevoel. Dit wil zeggen dat als je een goede camera koopt, je nog niet perse goede foto’s maakt. Met de juiste omstandigheden zul je geluk moeten hebben, veelal is het licht niet zoals gewenst. Het is dan van groot belang dat je over de juiste kennis beschikt om toch de gewenste foto’s te kunnen maken in deze moeilijke omstandigheden. Een professionele camera kun je kopen, ermee omgaan kan je leren, de juiste omstandigheden kan je creëren, maar met het juiste gevoel word je geboren. Dexter is zo’n geluksvogel, die precies de mooiste momenten weet vast te leggen. Door deze gave kan hij met elk soort fotografie overweg. Door de vele ervaring die hij heeft opgedaan in de loop der jaren is hij gespecialiseerd in elke tak van fotografie, dat kun je dan ook terug zien op deze website.

Materialen

Met welke materialen fotografeert Dexter?

Dexter fotografeert momenteel met een Canon EOS 5D mkIII, een 24-70 2.8 L mkII groothoeklens en een 70-200 2.8 IS mkII telelens. Dit zegt u hoogstwaarschijnlijk niks, maar dit is een magische set waar geen enkele professionele fotograaf zonder kan.

De 24-70mm groothoeklens is perfect voor het maken van eigenlijk alle soorten foto’s, zolang het onderwerp zich maar in de buurt van de camera bevindt. Vooral geschikt voor het maken van portretfoto’s en ruimtes.

De 70-200mm telelens is daarentegen weer heel erg geschikt voor onderwerpen op een wat grotere afstand, denkend aan een groot podium. Ook is deze telelens erg geschikt voor op een bruiloft of feest. Van een afstand kan je alle sprekende momenten vastleggen zonder het feestende publiek te storen. Maar ook tijdens een fotoshoot wordt dit objectief veelvuldig gebruikt, omdat je op een afstand kan staan met een grote diafragma van f2.8 creëer je geweldige bokeh (wazige achtergrond).

De Canon Speedlight 430EX II flitser, batterijen, accu’s en geheugenkaarten maken de tas compleet. En natuurlijk fotografeer ik ruimtes met een statief.

Apparatuur