aug 14, 2015 Geen categorie

We hebben twee dagen geslapen in een hotel in de spookstad Lüderitz. Een plaatsje met een haven waar niks te doen was. Daarom noemen ze het ook een spookstad. We waren er zaterdag en zondag en er was maar 1 restaurant open! De supermarkt was tot 1 uur open en verder was er dus niks te doen. Een goede gelegenheid om lekker uit te rusten, kan geen kwaad, ik ben tenslotte op vakantie.

Springbok1m kopie

We vertrokken weer vroeg richting de Namibwoestijn. Eén van de kleurrijkste, gevarieerde en eenzame woestijnen te wereld. Het is tevens de oudste woestijn op aarde.

Springbokkenm kopie

Namib betekend eindeloze ruimte en die naam komt zeker tot recht. We reden honderden kilometers. Soms een verdwaalde gemsbok, springbok of struisvogel.

Drinkplaats1m kopie

We namen een afslag en kwamen bij een eenzame waterbak. Daar maakten de wilde paarden, struisvogels en gemsbokken gretig gebruik van.
Paardm kopie

Ze waren te ver weg voor mooie portretten, want we moesten in een ‘fotohuisje’ staan zodat de dieren rustig hun gang konden gaan. Dierenm kopieDe dieren gaan gebroederlijk met elkander om. Leuk om te zien dat ze rustig van de waterplek gebruik maken en vervolgens weer vertrekken.
Paard4m kopie

Ook wij vertrokken weer verder richting onze verblijfplaats. Boomvogelm kopie

Onderweg maakten we nog een fotostop voor een foto van deze boom. De soort hooibalen die je in de boom ziet hangen zijn vogelnesten. Je ziet ze in vele bomen hier hangen. De vogels maken een dichte nest ter bescherming van hun eieren. In de winter overwinteren er slangen in. Sommige nesten zijn erg groot en soms vliegen er hele kolonies vogels in en uit met nieuw bouwmateriaal. Bomenm kopie

Gewoon nog wat andere bomen als uitzicht van onze lunch in ‘The middle of nowhere’. Vogelpaal2m kopie

Angry Bird kwam ook nog even aanvliegen en zat er goed voor. In het juiste licht kleurt die mooi op.

Boom2m kopie

We zijn inmiddels wat gedaald waardoor de zonsondergang gelukkig al wat beter te zien is. Ik moest wel mijn camera in de lucht houden om de boom in de kleurenpracht te krijgen want anders ving ik te weinig op om de gehele boom zichtbaar te krijgen. . Zon4m kopieEen klein stukje van de boom met het laatste stukje zon.
Sterrenm kopie

De sterren hier in Namibië zijn goed te zien. Er zijn er veel, heel veel. Zelfs de melkweg is hier goed te zien. Na deze basis foto van de sterrenhemel hebben we nog een hoop plezier gehad. We hebben nachtselfies gemaakt en getekend met licht. Boomm kopie

Ik heb nog twee andere meisjes geholpen om een heldere foto van de sterrenhemel te maken en vervolgens wilde ze tekenen met licht. Het is altijd lastig om je begin punt weer te vinden als je een hart of iets dergelijks tekent, dus het is altijd op goed gevoel en afwachten.
Hartm kopie

 

0