jul 10, 2018 Geen categorie

Sale NL

Veel mensen in Thailand huren een scooter, wat eigenlijk een motor is. In Nederland mag je op een scooter tot 50cc rijden zonder motor rijbewijs (wel je scooter rijbewijs natuurlijk). In Thailand is dit geen noodzaak. Ik zag jonge kinderen (onder de tien jaar) op een motor rijden!

De nuchtere Hollander denk dat het een eitje is om zo’n motorvoertuig te besturen in een onbekend land. Het gevolg hiervan? Bijvoorbeeld in Pai, noord-Thailand, zie je vele vooral jongeren strompelen met hun in verband bedekte benen en armen. Heel heftig om te zien. Vandaag zat ik in een rode-taxi met een jongen die van top tot teen onder de schaafwonden zat. Hij mag nog van geluk spreken dat hij niks gebroken had. Het ziekenhuis daar ligt vol met zwaar gewonden.

Ik vroeg de verwonde jongen hoe hij is gevallen. Hij zei dat hij uitgegleden was met zijn scooter. Ik vroeg hem of hij aan het stunten was, waarop hij antwoordde dat hij en zijn twee vrienden heel normaal reden. Waar zat het hem dan in dat hij toch gevallen was?

Zijn twee vrienden hadden een stevigere (en duurdere) motor gehuurd en hij had de low budget variant voor slechts 100 Baht gehuurd.

Ik heb een beetje onderzoek gedaan waar het precies mis kan gaan. Ik heb een aantal tips voor jullie samengesteld. Mocht je van plan zijn om motor te gaan rijden in Thailand, lees ze dan gerust even door.
Vakantie!
Deze gratis tips kunnen je leven mogelijk redden. :)

- Huur een stevige motor en niet een van 100 baht met weinig vermogen. Je hebt hierdoor veel minder grip op de weg en daarnaast mis je power om de bergen op te rijden. 

- Neem de vele bochten zorgvuldig. Als je harder dan 30 km/h rijdt dan wordt het lastig om veilig uit de bocht te komen.

- Je ziet al van te voren de gele borden met pijlen erop, knipperlichten en soms zelfs rode wegmarkeringen omdat het zo gevaarlijk is. Zorg ervoor dat je tijdig remt. Niet pas als je de bocht in gaat, want dan is het te laat. Zorg dat je de bocht dus met het liefst 25 km/h neemt. 

- De bergen op zijn soms heel stijl, als je terug gaat dan heb je dus een heftige daling. Als je je remmen niet gebruikt kan je zo met 80 km/h naar beneden rijden. Probeer dan maar eens je veiligheid te bewaren. Ik raad aan om je remmen tijdig in te knijpen zodat je met zo’n laag mogelijke snelheid rustig naar benden kan. 

- Gebruik je spiegels voor naderend verkeer, dan weet je of je eventueel kan uitwijken of dat er een auto bezig is met inhalen en je beter je snelheid kan minderen. 

- Je passeert regelmatig wilde honden en andere dieren. Deze zie je al van ver, dus matig je snelheid en claxonneer indien nodig. Je wil toch niet op je geweten hebben dat je zo’n leuke hagedis platrijdt of erger…? 

Naast deze tips raad ik je aan gewoon op tijd te vertrekken zodat je ook nog kan genieten van de prachtige omgeving. Ik ging puur op avontuur met de motor omdat ik in vrijheid wilde genieten van de natuur. Het was een geweldige ervaring en ik zelf heb mij geen moment onveilig gevoeld omdat ik rustig reed. De eerste keer dat ik erop plaats nam vond ik 50 km/h al erg pittig! Dit heb ik dan ook de hele weg in mijn hoofd gehouden.

Ik hoop dat jullie iets aan mijn tips hebben en vooral kunnen genieten in Thailand als je besluit om een motor te huren. Zo gevaarlijk is het niet, als je maar beheerst rijdt. De uitzichten zijn in ieder geval de moeite waard! Geniet van de foto’s.

Veel liefs, Dex <3
Sale NL
Thailand - Pai - Chiang Mai - Scooter - Motor - Tips - Gratis - Ongeluk Thailand - Pai - Chiang Mai - Scooter - Motor - Tips - Gratis - Ongeluk Thailand - Pai - Chiang Mai - Scooter - Motor - Tips - Gratis - Ongeluk Thailand - Pai - Chiang Mai - Scooter - Motor - Tips - Gratis - Ongeluk Thailand - Pai - Chiang Mai - Scooter - Motor - Tips - Gratis - Ongeluk
Thailand - Pai - Chiang Mai - Scooter - Motor - Tips - Gratis - Ongeluk Thailand - Pai - Chiang Mai - Scooter - Motor - Tips - Gratis - Ongeluk Thailand - Pai - Chiang Mai - Scooter - Motor - Tips - Gratis - Ongeluk Thailand - Pai - Chiang Mai - Scooter - Motor - Tips - Gratis - Ongeluk

Sale NL

0