jan 10, 2016 Geen categorie

De Oostpoort in het Zuid-Hollandse plaatsje Delft is een zeer populaire plek voor fotografen en toeristen. Zeker rond de zonsondergang is het er genieten.

B9G5A4542_3_4_tonemapped

Deze foto is gemaakt met mijn rug naar de Oostpoort. De zon ging namelijk aan deze kant onder en bracht de gele gloed met zich mee.

B9G5A4566_7_8_tonemapped

Het gaat natuurlijk om de Oostpoort, gewoon een fietstunneltje ergens in Delft, maar door zijn middeleeuwse uitstraling, een graag geziene plek voor toeristen.

B9G5A4562_3_4_tonemapped

Er zijn oneindig veel composities mogelijk, maar het blauwe uurtje zegt het al, je hebt maar een uurtje (en vaak minder) blauw licht. Dus je moet keuzes maken. Daarom scout je van te voren de locatie. Loop helemaal rond en kijk welke hoeken jou aanspreken. Zelf vond ik bovenstaande compositie erg fraai. Een stukje water, boom, en aan de rechterkant wat oude huizen.

B9G5A4575_6_7_tonemapped

De torens zijn verdwenen, ik heb hier enkel de poort gebruikt. Een groot stenenvlak en een klein stukje lucht met oude Delftse huisjes. De railing links en de lantarenpaal rechts maken de foto compleet.

BZW9G5A4579_80_82_tonemapped

De poort zelf met het karakteristieke oude lampje vind ik ook erg de moeite waard, en komt in zwart-wit nog mooier uit dan in kleur.

B9G5A4584_5_6_tonemapped

Dit is de achterkant van de Oostpoort. Leuk om te weten is dat er gewoon mensen wonen, ik zag er namelijk vorige keer een mevrouw in gaan. Hoe het er van binnen uit ziet, is een leuk project voor een volgende keer misschien? Ik ben wel erg benieuwd!

B9G5A4591_2_3_tonemapped

Oude grachten, Nederland zit er vol mee. Amsterdam heeft ze, Leiden, maar Delft ook. Niet heel spannend, maar wel een typisch Hollands plaatje.

Vonkjesm

Ik wilde het grote marktplein nog vastleggen, maar daar was tot mijn verbazing een grote sneeuwvlakte van gemaakt voor een evenement waar mensen konden snowboarden. Deze man was nog een bordje aan het vast-lassen, wat altijd leuk is voor op de foto, de vuurspetters.

Van welke stad wil jij graag mooie nachtfoto’s zien? Laat het me weten en wie weet ga ik de volgende keer op pad in die stad!

De webshop is geüpdatet! Deze nieuwe unieke foto’s kunnen binnenkort aan jouw muur hangen! Neem snel een kijkje! 

0