aug 2, 2015 Geen categorie

Na een goede vlucht van ruim 11 uur kon ik mijn eerste stappen in Kaapstad zetten. De eerste drie nachten  slapen we in een hotel in Kaapstad, daarna gaat de reis pas echt beginnen. Na een goede nachtrust was het tijd voor mijn eerste ervaring. Met een reisgezelschap reden wij in een busje door de berggebieden van Kaapstad richting het meest zuidelijke puntje van het land genaamd ‘Kaap Die Goeie Hoop’. Op dit punt komen de Atlantische en de Indische oceaan tezamen.

De reis van het hotel naar ‘Kaap Die Goeie Hoop’ duurde circa anderhalf uur, maar tussendoor stopten wij een aantal keren om wat foto’s te maken. De reisleider noemde deze korte stops ‘Aftrekplekkie’s’. De eerste keer dat hij zei okay guys, we zijn bij een aftrekplekkie keek iedereen hem vreemd aan. Maar letterlijk betekend het je trekt de weg af voor een stop, dus een aftrekplek. Geen gekke gedachten dus bij dit woord.

Kaap1m kopie

De eerste aftrekplek was niet ver van het hotel. Prachtig helder blauw zeewater omringt door bergen en een boulevard van gras. Het meters lange grasveld is er speciaal voor de mensen aangelegd. Er is besloten om hier geen huizen te bouwen of horeca en restaurant te plaatsen, maar juist een rustige plek om in alle rust te genieten van de zee. Verder de bergen in kom je ook huisjes tegen zoals op deze foto. De huizen zijn echter wat luxer en zijn pas vanaf 1 miljoen euro te verkrijgen. Bekende mensen als Mick Jagger en Elton John hebben zo’n huisje ter beschikking.

Pinquin1m kopie

De volgende stop was bij een zeegebied waar pinguïns leven. Ik had niet gedacht dat ik in Zuid-Afrika pinguïns zou gaan fotograferen, maar het was een aangename verassing!

Pinquin2m kopie

Er waren zelfs een aantal exemplaren aan het baby-zitten. Dit beestje heeft op z’n minst nog één eitje te gaan, maar mag al vol trots op een jonge zitten.

Pinquin4m kopie

Op het strand, op de bergen, in de struiken… Overal pinguïns! Niet zo groot als de Koningspinguïns die je gewend bent in de dierentuin, maar minstens zo leuk.

Pinquin3m kopie

Groepen pinguïns vermaken zich in het water en op het strand. Té leuk om te zien! Ze zijn wel een beetje lomp, ze vallen continue tijdens het lopen!

Dassiem kopie

Tussen al de schattige zwart-witte beestjes stuitte mijn oog op dit beestje. In Zuid-Afrika noemen ze het een ‘Dassie’, de Nederlandse naam ervan is ‘Kaapse Klipdas’. Lief beestje genoot van de plantjes en kan blijkbaar prima samen met de pinguïns op een stuk grond leven.

Vuurtorenm

Helemaal bovenin zie je een klein vuurtorentje. Deze weg heb ik helemaal afgelegd. Daarna dus weer naar beneden tot deze plek om vervolgens de berg naar ‘Kaap Die Goeie Hoop’ te beklimmen. Kaap2m kopie

Het uitzicht van de berg met het vuurtorentje was waanzinnig! De mist boven de zee en de blauwe lucht, perfect!

Kaap3m kopie

Deze foto heb ik gemaakt onderweg naar beneden richting de berg bij ‘Kaap Die Goeie Hoop’. Een afwisselend gebied om te lopen, deels voorzien van houten planken zoals je op de foto ziet, maar aan het eind van het houten pad moest er ook echt geklommen worden met gevaar voor eigen leven.

Kaap4m kopie

Na een wandel-klim tocht van zo’n 3 kwartier was het tijd om mijn trofee op te halen óf te maken. Deze foto van het bord Kaap Die Goeie Hoop (de berg op de achtergrond heb ik dus beklommen).

Morgen doe ik het wat rustiger aan. Het beklimmen van de Tafelberg sla ik over. Ik ga een buskaart kopen waarmee ik onbeperkt kan reizen. Dan ben ik van plan diverse plaatsen te bezoeken zodat ik toch nog een beetje van Kaapstad zie. Misschien leuk om te vermelden dat tegenover het hotel waar ik de eerste drie nachten verblijf, een olympisch stadion is waar drie jaar geleden het WK plaatsvond.

 

0