aug 9, 2015 Geen categorie

5 augustus, de tweede dag in de Cederberg. Een rustige omgeving hoog in de bergen. De meeste medereizigers gingen een bergtocht maken van 6 uur lang, maar dat zag ik niet zitten. Dus ik besloot om van het zonnetje te genieten en vogels te spotten. Want die heb je ook hoog in de bergen blijkbaar.

Vogel11m kopie

Van alle kanten hoor ik gefluit. Er vliegen veel verschillende soorten rond. Van een simpele mus tot knal gele vinkjes.

Vogel4m kopie

Dit geelborstje vond een mooi plekje tussen het groen. Oké, zo zal hij vast niet heten, maar je hebt een roodborstje, dus ik noem deze gewoon geelborstje.

Vogel1m kopie

Dit is dan een geelkontje of zwart kuifje.

Vogeltje3m kopie

Een klein musje op een steentje met in de achtergrond een ander vogeltje.

Vogeltje4m kopie

Nu wilde het achterste vogeltje ook nog even op het steentje zitten.

Vogel2m kopie

Het thema van vandaag was denk ik geel… Hallo Jumbo, nee hier in Zuid-Afrika kennen ze alleen de Spar supermarkt. Geen Jumbo.

Vogel3m kopie

Het haardhout lag buiten te drogen en dit gele beestje vond het een mooie plek om te landen.

Vogel7m kopie

Dit vogeltje vond het niet erg om gestoord te worden tijdens de lunch. Hij liet mij rustig foto’s maken van zijn etensproces. 

Salamander6m kopie

Na de lunch ben ik met vier andere een bergtocht gaan maken van twee uur. Door de hitte vinden er jaarlijks honderden brandjes plaats. Zo loop je door een gebied met plantjes en groen en dan opeens een plek met allemaal verbrandde bomen.
Salamander4m kopie

Uit de rotsen kwam opeens deze hagedis gekropen.

Salamander5m kopieLater kwam er nog een klein exemplaartje te voorschijn die nieuwsgierig op een steentje ging zitten, veilig naast papa of mama.

Salamander7m kopieNa de laatste foto werd de tocht door de bergen weer hervat.
Zon4m kopie

De zon was inmiddels flink gaan dalen en daardoor kon ik even wat experimenteren en zocht ik een plek op zodat de zon precies tussen het gat kon schijnen.   Zon5m kopie

Nadat de wandeling er bijna op zat werd ik nog even flink beloond met deze sfeervolle foto. In de verte de bergen en op de voorgrond druivenstekjes. Hier worden één van de vele honderden Zuid-Afrikaanse wijnen gebrouwd. Je kon hier ook nog naar een wijnproeverij, maar ik drink niet dus kan jullie helaas geen exemplaar aanbevelen.

0