aug 8, 2015 Geen categorie

Rond acht uur in de morgen vertrokken we vanuit Kaapstad richting de Cederberg. Vele kilometers konden wij genieten van het prachtige berggebied.

Berg1m kopie

We reden over kronkelweggetjes richting de top waar het steeds kouder begon te worden. Op een gegeven moment was het zo mistig dat we niks meer konden zien.

Berg2m kopie

Rond 4 uur was daar eindelijk onze verblijfplaats in het zicht. Door de hevige mist dat een soort regen veroorzaakte in combinatie met de zon verscheen er een complete regenboog! Later was er zelfs nog een dubbel exemplaar te bewonderen.

Regenboog2km kopie

Nadat de huisjes verdeeld waren en ik mijn spullen in mijn kamertje had geplaatst, ben ik samen met 3 reisgenoten de bergen ingegaan voor een kleine wandeling.

Berg8m kopie

Doordat het zo mistig was, kwam er een soort regen van achter terwijl het voor droog was. De wandeling eindigde bij een riviertje waar we nog even hebben gezeten en intens genoten van het uitzicht en het geluid van het stromende water.

Berg7m kopie

Toen we bijna weer bij de huisjes aangekomen waren, zagen we een groepje apen op het pad lopen. In Zuid-Afrika kijken ze niet meer op van de apen. Ze komen op vele plekken voor. Op de bergen van Kaap Die Goeie Hoop, de tocht door de Cederberg en nu dus recht achter mijn huisje.

Aap2m kopie

Erg bijzonder om te zien omdat wij natuurlijk alleen maar apen in de Apenheul en in de dierentuinen hebben.

Aap12m kopie

De apen zijn erg ondeugend, op de koelkast in het huisje hangt een papier met het verzoek om de ramen en deuren gesloten te houden, want anders komen de apen binnen en gaan ervan door met eten of voorwerpen.

Aap11m kopie

Het leek mij wel leuk om mijn avond door te brengen met een groepje apen, dus ik had al een mandje bananen klaargezet en de stoelen opgemaakt, maar helaas zijn ze niet op mijn open uitnodiging ingegaan.

Aap9km kopieAap5m kopie

 

Het spreekwoord luidt: ‘Al draagt een aap een gouden ring, het is en blijft een lelijk ding’. Ik vind het nog best meevallen na het zien van deze foto’s. Ik heb er in ieder geval goed van genoten.

Aap3m kopie

Helaas is de zonsondergang in de bergen niet goed te zien, want de zon gaat achter de grote bergen onder. Je krijgt dus hele grote silhouetten van de bergen en een kleurenzweem. Maar ik ga ervan uit dat als we straks in de safariparken zijn dat helemaal rechtgezet gaat worden!

 

Later meer vanuit Zuid-Afrika!

 

0