aug 14, 2015 Geen categorie

Vandaag reden we van de Cederberg richting de grens van Namibië. Hier moesten de paspoorten gecontroleerd worden. Dit duurde zo lang dat we onze tenten voor het eerst moesten opzetten en dan ook nog eens in het donker. Het avondmaal kon pas om 21:30 uur genuttigd worden.

Doordat het mijn eerste keer was dat ik in een tentje sliep, moest ik erg wennen. Ook stroomde er een rivier achter de tent. Dit in combinatie met een goed gevulde blaas en een uiterst koude nacht, zorgde ervoor dat ik nauwelijks geslapen had. Ik besloot om te gaan douchen en toen ik terug naar mijn tent liep begon de zonsopkomst. Ik pakte mijn camera en zocht een mooi plekje op. Doordat we in een berglandschap zijn mis je een heel stuk van de zonsopkomst en zonsondergang. Toch kon ik er nog een foto uithalen.

Zon4m kopie

Op de terugweg passeerde ik dit sfeervolle zwembad. Zeker een foto waard! Zwembad1m kopieWe vertrokken rond 8 uur in de ochtend om richting de Fish River Canyon te gaan. Daarom een toepasselijk plaatje, van de weg waar we honderden kilometers overheen rijden. Wel grappig is dat onze goed beladen truck harder rijdt dan de overige auto’s. We hebben dan ook een zeer goede chauffeur, genaamd Mr. Goodman! Dat is zijn blanke voornaam. De Afrikaanse mensen van vroeger kregen allemaal een Afrikaanse naam en een blanke naam omdat de blanken vroeger niet de moeite namen om de Afrikaanse naam uit te spreken. Zijn Afrikaanse naam is Mavusana (of zo iets). Dus als je een aftrekplekkie (foto stop) wilt, dan kun je beter zeggen Mavusana please stop *puppy eyes*, dan smelt zijn hart. Dat is wat hij ons gezegd heeft.
Wegm kopie

Ai-Ais is een plaatsje met warmwaterbronnen. We stopten hier rond 12 uur waar de lunch gereed werd gemaakt. We konden een uurtje wandelen in de omgeving. Al snel vond ik een plek met de baboons (bavianen).

Aap2m kopie

Mijn oog stuitte als eerste op deze schattige verschijning. Een jong aapje op de rug van de vader of moeder aap. Jonge dieren zijn toch vaak het leukst om te zien vind ik.

Aap8m kopie

Wij zitten s’avonds gezellig rondom het kampvuur, maar deze aapjes zaten om het plantje. Misschien deden ze een spelletje en dan mag je om de beurt een stukje groen consumeren?

Aap9m kopie

Er waren misschien wel 20 apen te zien in de bergen. Ik besloot om gewoon de sloot over te steken en het landschap te betreden. Ik hield mij schuil achter een grote rots waardoor ze mij niet goed konden zien. Hierdoor kon ik goed observeren.

Aap20m kopie

Dat apen elkaar vlooien is natuurlijk allang bekend, maar toch vond ik het leuk om te zien. Op het achterhoofd, de rug, de borst, de armen… Alles wordt gevlooid!

Aap21m kopie

Opeens ging het armpje de lucht in en begon de ander te vlooien. Dit vond ik toch wel erg leuk om te zien.

Aap14m kopie

Aap11m kopie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nog even hangen in de boom en dan…

Aap19m kopie

Jump!

Aap16m kopie

En klimt vervolgens weer terug de rots op om veilig naar papa en mama aap terug te keren. Aap13m kopie

Na een uur observeren en genieten van deze bavianen was het tijd om weer terug te keren naar de rest om daar te lunchen. Op mijn terugweg zag ik dit skelet van een apenkop.

Skullm kopie

Ik was bijna weer terug bij de truck tot ik deze ‘angry bird’ tegen kwam. Als blikken konden doden, dan … Angry2m kopie

Gelukkig was niet iedereen boos. Dit mooie duifje nam even de tijd voor een mooi portretje. In het zonlicht kwamen de oranje kleuren mooi tot recht. Duifjem kopie

Na een welverdiende lunch vertrokken we weer richting de Fish River Canyon.

Bergen1m kopie

Op de Fish River Canyon hebben we nog een uurtje gewandeld om vervolgens te genieten van de zonsondergang. Hij was erg karig, maar ik heb er toch iets van kunnen maken om jullie een indruk te geven van één van de grootste Canyons van de wereld.

River1m kopie

Sommige mensen genoten van een wijntje en een lekkernij. Hier kwamen wat vogeltjes op af en ik zag mijn kans om er een mooie silhouet van te maken. Hiermee sluit ik dan ook graag deze dag af.

Vogelsil2m kopie

 

0